Eğitim Fakültemiz 10 Bölümüyle Akredite Oldu

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde başlatılan akreditasyon sürecini 10 bölümünde başarıyla tamamladı.
Almanca Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Müzik Öğretmenliği, Resim İş Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümlerinde akreditasyon başvurusunda bulunan Eğitim Fakültemiz, Eğitim Fakülteleri Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından akredite edildi.
Eğitim Fakültemiz bu başarısıyla, bir defada ve aynı anda 10 programı ile akreditasyon sürecine başvuran ve tamamı akredite edilen Eğitim Fakülteleri arasında ilk sırada yer aldı. Fakültemiz bu gelişmeyle aynı zamanda ülkemizde Eğitim Fakülteleri içinde en çok akredite edilmiş programa sahip tek fakülte unvanını elde etti.
Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, başarıyla tamamlanan akredite süreci sonunda Eğitim Fakültemizdeki öğretmen eğitimi kalitesinin yükseleceğini belirterek, “Eğitim Fakültemiz ulusal ve uluslararası standartlarda öğretmen eğitimi verebileceğini kanıtlamıştır. Biz MSKÜ Eğitim Fakültesi olarak Türkiye’deki öğretmen eğitimine daha fazla katma değer yaratacağımızdan dolayı gurur duymaktayız. Türkiye’mize, Yükseköğretim camiamıza, Üniversitemize, Fakültemize ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Akredite sürecinde yoğun emeği ve özverili çalışmalarından dolayı Fakültemiz Hocalarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca altyapı çalışmalarına verdiği destekten dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek Hocamıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Son Güncelleme Tarihi : 27.06.2021 15:36 Okunma Sayısı : 1459

Son Haberler